Skip to main content

Alitalia wereldwijd in top 3 qua stiptheid, Europees op 1

Alitalia banner

Alitalia wereldwijd in top 3 qua stiptheid, Europees op 1

Volgens het rapport dat FlightStats op 3 juli 2019 publiceerde, wordt bevestigd dat Alitalia, met 82,2% van de vluchten op tijd geland, de op twee na meest stipte luchtvaartmaatschappij ter wereld is.

Met 82,2% van de vluchten op tijd geland,wordt bevestigd dat Alitalia in het eerste halfjaar van 2019 de meest stipte luchtvaartmaatschappij van Europa is en de derde beste ter wereld !!! Een record dat de Italiaanse luchtvaartmaatschappij in het volledige eerste trimester van 2019 had en tevens behoudt.

Het bewijs daarvoor zijn de gegevens van FlightStats, een gezaghebbende onafhankelijke autoriteit uit de VSA die maandelijks de stiptheid meet van alle grote luchtvaartmaatschappijen ter wereld en daarvoor vergelijkbare gegevens zoals omvang en netwerk gebruikt. Uit de gegevens blijkt dat de stiptheidsindex van Alitalia in maart ongeveer 10 procentpunten hoger lag dan het gemiddelde van de mondiale luchtvaartmaatschappijen (79,5%). Alitalia is bovendien de enige Europese maatschappij in de top 5 van de meest stipte vervoerders ter wereld.

Meer info & boeken:

  • www.alitalia.be
  • www.groupflights.com